Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Idea Of a New Tourist Product Essay

  • Submitted by: marryswettie92
  • on March 22, 2012
  • Category: English
  • Length: 5,290 words

Open Document

Below is an essay on "Idea Of a New Tourist Product" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Piata turistica româneasca
Industria de turism din Romania este evaluata, in prezent, la o cifra de 600 de milioane de dolari, pentru urmatorii 5 ani preconizandu-se o crestere cu 4,3%, si toate acestea in conditiile in care Romania poate furniza o plaja foarte larga de produse turistice : turismul cultural, prin vizitarea obiectivelor turistice, a siturilor arhelogice, un turism de agrement, prin vacantele la Marea Neagra.
Acest sector economic a inceput sa fie dezvoltat in anii '60 si '70, inregistrandu-se atunci un aflux de turisti din fostele tari comuniste (in special, din Germania de Est, Polonia, Cehoslovacia sau URSS), dar si din tarile vest-europene, intr-un numar mai mic, insa.Principalele atractii le reprezentau, atunci:preturile scazute si caracterul rustic al turismului romanesc.
In 1998, numarul celor veniti in Romania ,fie ca este vorba de odihna, petrecerea timpului liber sau vacanta, a fost in jur de 2.784.000, in timp ce numarul celor care au calatorit in afara tarii s-a cifrat la 6.129.000, aceasta tendinta mentinandu-se in continuare.Romania a pierdut astfel un procent important de piata reprezentat, spre exemplu de Germania, in fata unor competitori precum Turcia, capabili sa ofere un raport calitate-prêt superior.Ca o confirmare a celor mai sus mentionate, in anul 2002 doar 7,5% din turistii straini veniti in Romania au fost germani.
Peste 41% din strainii care ne-au vizitat tara provin din tarile vecine Romaniei-Ungaria si Republica Moldova.Un lucru evident pentru toata lumea este faptul ca tara noastra nu ofera,inca, acelasi nivel de calitate al serviciilor raportate la prêt ca tari precum Turcia, Grecia sau Maroc-destinatiile cele mai populare pentru europeni.In ciuda tuturor acestor impedimente, piata turistica din Romania vine in intampinarea clientilor sai cu oferte turistice atractive :Valea Prahovei, pentru ski si snowboarding, Delta Dunarii pentru ecoturism, Bucovina si Moldova -pentru bisericile pictate sau Transilvania-pentru...

Show More


Citations

MLA Citation

"Idea Of a New Tourist Product". Anti Essays. 18 Dec. 2018

<http://trenmayamx.com/free-essays/Idea-Of-A-New-Tourist-Product-190040.html>

APA Citation

Idea Of a New Tourist Product. Anti Essays. Retrieved December 18, 2018, from the World Wide Web: http://trenmayamx.com/free-essays/Idea-Of-A-New-Tourist-Product-190040.html