Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Essentials Of Business Statistics Quiz 1 Essay

Open Document

Below is an essay on "Essentials Of Business Statistics Quiz 1" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Bowerman, Essentials of Business Statistics, 2/e   1
Chapter 1
An Introduction to Business Statistics


True/False


1.   A population is a set of existing units.  
Answer: True   Difficulty: Easy    


2.   If we examine some of the population measurements, we are conducting a census of the
population.  
Answer: False   Difficulty: Medium    


3.   A random sample is selected so that on each selection from the population every unit
remaining in the population has an equal chance of being chosen.  
Answer: True   Difficulty: Easy    


4.   A process is in statistical control if it does not exhibit any unusual variations.  
Answer: True   Difficulty: Easy    


5.   An example of a quantitative variable is the make of a car.  
Answer: False   Difficulty: Easy    


6.   An example of a qualitative variable is the mileage of a car.  
Answer: False   Difficulty: Easy    


7.   Statistical inference is the science of using a sample of measurements to make generalization
about the important aspects of a population of measurements.  
Answer: True   Difficulty: Medium    


8.   If we sample without replacement, we do not place the unit chosen on a particular selection
back into the population.  
Answer: True   Difficulty: Medium    


  Bowerman, Essentials of Business Statistics, 2/e   2
9.   By taking a systematic sample, in which we select every 100
th
shopper arriving at a specific
store, we are approximating a random sample of shoppers.  
Answer: True   Difficulty: Medium    


10. When beginning a study, we define our variable of interest called a response variable.
Answer: True   Difficulty: Medium


11. True/False questions are a general type of survey questions.
Answer: False   Difficulty: Medium


12. Errors of observation are a class of survey error.
Answer: True   Difficulty: Medium


Multiple Choice


13.   Statistical methods help...

Show More


Citations

MLA Citation

"Essentials Of Business Statistics Quiz 1". Anti Essays. 16 Dec. 2018

<http://trenmayamx.com/free-essays/Essentials-Of-Business-Statistics-Quiz-1-191076.html>

APA Citation

Essentials Of Business Statistics Quiz 1. Anti Essays. Retrieved December 16, 2018, from the World Wide Web: http://trenmayamx.com/free-essays/Essentials-Of-Business-Statistics-Quiz-1-191076.html