Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Depression Essay

  • Submitted by: sanhji
  • on April 2, 2014
  • Category: Psychology
  • Length: 779 words

Open Document

Below is an essay on "Depression" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Depression är ett ord som missanvänds väldigt ofta. Depression har två helt olika betydelser, beroende på sammanhanget. Så i ett 2 samtal när någon säger att den är deprimerad, använder det ordet depression som en synonym för sorgsenhet. Det är en normal mänsklig reaktion på saker som misslyckas eller går dåligt. I den meningen känner alla här inne till smärtan ifrån depression. I ett kliniskt sammanhang är depression ett uttryck för en förkrossande sjukdom som vi ofta kallar egentlig depression. (på engelska MDD för Major Depressive Disorder.) Det här är en sjukdom som förstör folk, den tar folks sömn, den tar folks energi, fokus, koncentration, minne, deras förmåga att uppleva livets äventyr. För de flesta tar den deras förmåga att älska, att arbeta och den kan till och med ta folks vilja att leva, och jag ska berätta varför.

Vi vet nu att depression lyser upp smärtkretsen i hjärnan, i en sådan omfattning att de flesta som är kliniskt deprimerade, om du pratar med dom kommer säga att det är som tortyr, och många börjar se döden som ett sätt att komma undan.

Depression är den främsta drivkraften till självmord, som nu tar över en miljon människor varje år, världen över. Det är tragiskt, och depression är en stor fiende, men den kan besegras. Och det är det jag tänker fokusera den här presentationen på. Men först lite mer dåliga nyheter, depression är en global epidemi. I verkligheten om vi kollar på ett stort land som USA, kan vi se att nästan var fjärde människa där kommer att uppleva tortyren av depression någon gång under sitt liv. Och det blir värre, graden av depression ökas, generation efter generation. Så varje ny grupp av människor har en ökad risk för depression än dom innan.  

Jag vill att ni tittar på dessa linjer, de fyra olika generationer på den här grafen. Den röda linjen visar de äldsta amerikanerna, och när dom har hunnit bli runt 60 70 år har dom en livslängd av depression på 10 procent. Det är hemskt, men det är mycket lägre än varje...

Show More


Citations

MLA Citation

"Depression". Anti Essays. 11 Dec. 2018

<http://trenmayamx.com/free-essays/Depression-603129.html>

APA Citation

Depression. Anti Essays. Retrieved December 11, 2018, from the World Wide Web: http://trenmayamx.com/free-essays/Depression-603129.html