Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Cells Essay

Open Document

Below is an essay on "Cells" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Cell membrane-membranën qelizore: shtresë e hollë e proteina dhe yndyra që e rrethon e qelizave. Membrana qelizore është semipermeable, duke lejuar disa substanca të kalojë në qelizë dhe të tjerët bllokuar.
Centrosome-centrosome - (i quajtur edhe "qendra microtubule organizimin") një trup të vogël e vendosur në afërsi të bërthamës - ai ka një qendër të dendura dhe tubules radiating. Centrosomes është ku microtubules janë bërë. Gjatë ndarjes qelizore (mitozës), centrosome ndan dhe dy pjesë të shkojë në anët e kundërta të qelizave ndarjes. Centriole është qendra e dendur e centrosome.
Cytoplasim-citoplazmë - materiale jellylike jashtë bërthamës qelizore në të cilën janë të vendosura organelles.
Gogi Body-Trupi Golgi - (i quajtur edhe në aparatin Golgi apo komplekse golgi) një rrafshuar, shtresa, organele harar-si që duket si një pirg të pancakes dhe është e vendosur në afërsi të bërthamës. Ajo prodhon membranat që rrethojnë lizozome. Paketat e trupit proteinat dhe karbohidratet Golgi në fshikëza cipë-i detyruar për "eksport" nga qeliza.
Lysosome-lysosome - raundin (i quajtur edhe fshikëza celular) organelet e rrethuar nga një membranë e enzimeve që përmbajnë ndihmon tretjen e ushqimit. Kjo është ajo ku tretje e ushqyesve qelizave bëhet.
Mitochondria-mitochondrion - sferike për organelet e kallam-formë me një membranë të dyfishtë. Membrana e brendshme është infolded shumë herë, duke formuar një seri e parashikimeve (cristae quajtur). Mitochondrion konverton energjisë së ruajtur në glukozë në ATP (triphosphate adenosine) për qeliza.
Nuclear Membrane- cipë bërthamore - cipë që rrethon bërthamë.
Nucleous-mbledhur - një organele në bërthamën - kjo është ajo ku ARN ribosomal është prodhuar. Disa qeliza të ketë më shumë se një mbledhur.
nucleus-bërthamë - trupi sferike që përmbajnë nga organelet e shumta, duke përfshirë mbledhur. Bërthamën kontrollon shumë nga funksionet e qelizave (sinteza e proteinave duke kontrolluar) dhe përmban ADN-së (në kromozome). Bërthamë...

Show More


Citations

MLA Citation

"Cells". Anti Essays. 10 Dec. 2018

<http://trenmayamx.com/free-essays/Cells-190303.html>

APA Citation

Cells. Anti Essays. Retrieved December 10, 2018, from the World Wide Web: http://trenmayamx.com/free-essays/Cells-190303.html